torsdag 7. april 2011

tepper, tepper og flere tepper

En ny stabel klar til pakking for en tur med posten til Nepal. Ca. halvparten av disse teppene har vi fått som ferdige tepper og resten har teppejorunn og andre sydd sammen  av lapper som har  kommet fra dere. En fin stabel med tepper som varmer og gleder godt. Selv om det nærmer seg vår og varmere tider er det fortsatt kaldt i fjellene i Nepal. Takk til alle dere som bidrar. 
Takk også til alle dere som skriver koselige hilsener i kommentarfeltet og koselige mailer. Det er kjekt med positive tilbakemeldinger. Takk også for alle dere som sprer budskapet videre på blogger og facebook. Det er kjekt å se at det engasjerer mange og at dere vil være med å varme og glede noen i Nepal. 


Svar på noen spørsmål som har kommet inn:
***
Anonym/Judith: Jeg har vasket det første teppet men nå lurer jeg på om du likevel vasker dem? Hilsen Judith.
svar: Alle tepper vi sender er vasket. Noen ganger får vi beskjed om at teppene er vasket og da vasker vi dem ikke om igjen. Så hvis dere vasker teppene så gi gjerne beskjed om det. 
***
Linda spør: Når dere mottar enkeltlapper til prosjektet, hva slags garntyper er det det går i da? Har litt diverse garnrester av babyull som aldri kommer til å bli brukt, men jeg har nok ikke tålmodighet til å strikke et helt teppe i babyull, men ikke umulig at det kan bli noen få lapper av det. Hva slags pinnenr bør man bruke da, eller går det for det samme hvor løst det er strikket så lenge den er ca 15 x 15 cm?
svar: Vi får inn lapper i alle slags farger, fasonger og garntyper. Noen strikker med babyull og tynne pinner, andre strikker gjerne med dobbel tråd og tykkere pinner (ca 4-4 1/2) 
***
Linda spør: Kjempeflott prosjekt, jeg begynte å hekle et teppe i går. (I ull, av type smart, rubin, safir, altså hovedsaklig superwash, men og noe ubehandlet. Går det bra?) Hekler som en gigastor bestemorrute på pinne 5. Høres det ut som det kan bli et greit teppe til prosjektet?
svar: Høres ut som et supert teppe :)
***
Anonym spør: Dette er et fantastisk tiltak!
Jeg har nylig vært i Nepal og der fikk jeg vite om dette teppeprosjektet. Tilbake på hjemplassen min ble den lokale strikkekafeen tipset om dette, og de satte i gang med strikking av lapper. De har allerede strikket en mengde lapper og de lurer på om de skal sende lappene etterhvert eller vente til de har oppabeidet et lager?
 svar til Anonym: Høres fantastisk ut! Kjekt å lese om slikt engasjement. Kanskje det er noen blandt de strikkeglade som kunne tenke seg å sy sammen noen av lappene til ferdige tepper da vi får inn flere lapper enn vi klarer å sy sammen selv for tiden. 
***
Takk til alle dere som er med på å glede og varme.
Ønsker dere alle en god helg :)

2 kommentarer:

  1. Hei! Eg "snubla" innom bloggen dykkar, og blei mektig imponert. Det var eit fantastisk flott tiltak! Og eg vart inspirert! Eg har tatt strikkepinnane fatt, så om litt kjem det nok tepper frå meg og. Eg hadde eit halvferdig teppe liggandes, men nå er det klart. Eg begynte å hekle kant rundt, men fekk det liksom ikkje til å bli like fint som det "Teppejorunn" får til. Kan de skriva litt om korleis de gjer det? Helsing Tone

    SvarSlett

legg gjerne igjen en hyggelig melding.

Spørsmål vil bli svar på så snart som mulig
med oppdatering i teksten :)