Teppeinformasjontil dere som er glade i å strikke, har noe ULL-garnrester i en krok og kjenner at dere vil bidra:


Hele lappetepper:
Vi har tidligere oppmuntret folk til å sende lapper, remser og tepper. Vi har nå fått inn så mange lapper og remser at vi har arbeid for flere år fremover med å sy sammen. Vi har derfor nå måtte begrense prosjektet til å kun gjelde hele lappetepper.
Tilbakemeldingen fra Kristin i Nepal viser at lappetepper er stødigere enn tepper som er strikket som ett stort stykke da sømmene mellom lappene gjør teppet stødigere.
Noe som også gjør lappetepper stødigere enn mange av de helstrikkede teppene er tykkelsen på garnet. Mange av de helstrikkede teppene er strikket med babyull som slites fortere enn det halvtykke garnet de fleste lappeteppene er strikket med.
(vi tar imot de teppene som er helstrikkede, men skal du begynne på et nytt teppe så kan det være greit å vite hva de foretrekker i Nepal)

Det viktig at tepper er:

1. av ull som isolerer og ikke blir kaldt når det blir fuktig
2. stødig i strukturen. Da blir det ikke strukket så lett alle veier.
3. er stort så det kan tulles rundt babyen flere ganger + at barnet kan bruke det også når det vokser til. Minst 100-110 cm i kvadrat. 


Lappetepper:

Garntype:     Halvtykt ullgarn, f.eks koftegarn o.l. (ikke sokkegarn)
                     Babyull: strikk med dobbelt garn
                     Svært tykt garn: unngå det svært tykke garnet, uegnet til babyer
Størrelse:    minst 100-110 cm i firkandt. Det er ikke problem om det er større.
Utførelse:    Strikk lapper eller "lappe-remser". Bruk begynning og avslutningstrådene til sammensyingen. Det gjør teppet mer solid. Fest godt. Avslutt teppet med en heklekandt rundt. Teppene får røff behandling i bruk og må være solide.
 
Farge: Nepaleserene er fargeglade folk og det er herlig med spreke farger. (hvit er dødens og sorgens farge i Nepal og er derfor ikke så aktuell farge å strikke tepper med. Er ikke så stas å kle hvitt på nyfødt baby der. Er ok med noen hvite lapper innimellom, men ikke helt hvite tepper)
*

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

legg gjerne igjen en hyggelig melding.

Spørsmål vil bli svar på så snart som mulig
med oppdatering i teksten :)