torsdag 31. mars 2011

fiskerkona

Nå har vi fått mail fra Kristin i Nepal. Her er et utdrag av mailen.

Hei Jorunn!

For noen dager siden kom endelig bilen fra Kathmandu som jeg ventet på. Den hadde med 9 pakker fra dere. Vi har vært tom for tepper en tid så disse pakkene var velkomne! Nå kan vi igjen få dele ut varme tepper til de babyene som fødes her på sykehuset.
Og vi fikk god bruk for teppene med det samme!

Fiskerkona fikk et teppe fra Bergen, det passet jo veldig bra. Hun er av fiskekasten som lever langs elvene og lever av å fiske og av å frakte folk over elven. Det tar to dager å gå til sykehuset så det var fint hun kom tidligere til Mødreventehjemmet. Hun er 18 år, men hennes mann er 24 og har vært gift før. Den første kona som var den nye konas storesøster, døde i den siste fødselen. Placenta kom ikke ut og hun blødde i hjel mens de satt med en nyfødt pike i armene.

Denne gangen sendte svigermoren dem av sted tilsykehuset for at de skulle bo her før fødselen og det var bra for jamen så satt placenta fast og hun måtte ha legehjelp for å få den ut. Det er ikke sikkert det hadde vært så lett om hun hadde født hjemme. Det skjønte hun meget godt og var veldig takknemlig for all hjelp. Hun var veldig redd før fødselen med historien om sin søster friskt i minne. Hun ble overrasket og glad for det flotte teppet hun fikk til sin lille datter som hun kan ta med seg hjem i morgen.
Gud velsigne alle strikkere og deg og datteren din som pakker så fint.
Hilsen Kristin

7 kommentarer:

 1. I morgen skal jeg finne frem ullgarn og begynne å strikke teppe, for dette syns jeg var et flott tiltak. Strikker med stor glede et teppe som kan varme en liten i Nepal...*smiler*...
  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 2. Kjempeflott prosjekt, jeg begynte å hekle et teppe i går. (I ull, av type smart, rubin, safir, altså hovedsaklig superwash, men og noe ubehandlet. Går det bra?) Hekler som en gigastor bestemorrute på pinne 5. Høres det ut som det kan bli et greit teppe til prosjektet?

  SvarSlett
 3. Dette viser at det hjelper å hjelpe :-)

  SvarSlett
 4. ÅÅ så godt å høre slike historier.Og for en klok svigermor.Bedre førevar enn ettersnar.Snart kommer tepper fra stavanger også.Gått litt treigt pga sykdom her men de kommer...

  SvarSlett
 5. Vi i Syjuntaen skal sy sammen lappene våre i Påsken og sende til dere. 2 av jentene har strikket veldig lite før, men dette vil de være med på :)
  Gleder oss til å sende teppe til dere! Fint å lese oppdateringer og historier fra Nepal. Utrolig flott jobb som gjøres.

  SvarSlett
 6. Sprer ryktet om prosjektet deres på facebook og på bloggen min, virkelig et fantastisk prosjekt!

  SvarSlett
 7. Enda en kommentar fra meg: Når dere mottar enkeltlapper til prosjektet, hva slags garntyper er det det går i da? Har litt diverse garnrester av babyull som aldri kommer til å bli brukt, men jeg har nok ikke tålmodighet til å strikke et helt teppe i babyull, men ikke umulig at det kan bli noen få lapper av det. Hva slags pinnenr bør man bruke da, eller går det for det samme hvor løst det er strikket så lenge den er ca 15 x 15 cm?

  SvarSlett

legg gjerne igjen en hyggelig melding.

Spørsmål vil bli svar på så snart som mulig
med oppdatering i teksten :)