onsdag 19. januar 2011

svar til Therese i forrige innlegg

Okhaldunga sykehus blir drevet av United Mission to Nepal. Sykehuset er det eneste i Okhaldhunga distrikt som har 180 000 innbyggere. Det betjener i tillegg fire nabodistrikter der det ikke finnes sykehus. Normisjon støtter sykehuset med en utsending som er lege og som bidrar med erfaring og kompetanse. Fokus er særlig på undervisning og veiledning av nasjonal stab. Det er behov for nye bygninger ved sykehuset. Normisjon bidrar med støtte til dette sammen med bidragsytere fra andre land. (Teksten er hentet fra http://www.normisjon.no/index.php?kat_id=98)

Kristin og Erik Bøhler er kristne og er utsendt til Nepal for å arbeide på sykehuset. Det er ikke lov å drive misjon i Nepal, men de har lov til å svare på trosspørsmål når de blir spurt.
Staben på sykehuset er både kristne, buddister og hinduer.

Jorunn Aadland Dørdal med flere har en kristen barnegruppe på Sandsli i Bergen som er knyttet til Normisjon. I 2005 hadde vi Nepal som temaland i barnegruppen. Kristin Bøhler spurte oss om ungene kunne strikke hver sin lapp så vi kunne sende et lappeteppe til Okhaldunga sykehus i Nepal. Vi sendte et teppe fra barnegruppen i 2005 og deretter ballet det på seg. Hvis jeg har regnet rett begynner vi å nærme oss 400 sente tepper til Nepal totalt fra 2005 og frem til dags dato.

Jeg vil takke alle dere som er med å bidra til å varme mennesker i Nepal. Dere gjør alle en fantastisk jobb!!
Det varmer hele veien. Det er godt å se at så mange ønsker å hjelpe.

1 kommentar:

  1. Tusen takk for utfyllende svar:)
    Jeg ønsket umiddelbart å bidra til prosjektet, men jeg kan ikke støtte misjon - hverken direkte eller indirekte. Nå føler jeg meg derimot trygg på å bidra :)
    Therese

    SvarSlett

legg gjerne igjen en hyggelig melding.

Spørsmål vil bli svar på så snart som mulig
med oppdatering i teksten :)