lørdag 2. mai 2015

Jordskjelv i nepal og sendestopp

Jordskjelvet i Nepal har rystet oss alle. 
Her er en takkemail fra Kristin til alle dere som strikker tepper. 

Kjære gode og trofaste strikke venner !


Nå har jeg fått fem pakker fra Jorunn med fine lappetepper som dere alle har bidratt til. De var store og gode, slik som vi trengte akkurat nå. Nå sender vi med et lappeteppe til pasienter som har fått ødelagt sine hus og må bo ute. De får presenning, madrass, pledd og et lappeteppe om de har barn under fem år i huset. Pakkene kom akkurat fram til jordskjelvet.
Mina Pariyar, kunne gå hjem til familien sin med et stort smil. Hun hadde fått behandling, presenning, ulltepper og madrass. Det skal være huset hennes gjennom en lang regntid før de kan begynne å bygge opp hus igjen.
Noen kan ikke gå hjem. Man Tamang brakk ryggen og er lam fra livet. Han er far til 5 barn under 8 år. 

De andre barna blir sett etter av besteforeldre, men ingen har hus. De har fått noe de har sent hjem til familien så  de kan få laget seg et skjulested for natten mens mor og minstemann er hos far i huset. Et ullteppe fra dere er Nabin pakket inn i.


Denne store karen på 4 kilo, ville ikke komme til verden, men jordskjelvet fikk han ut! Han heter Bokampa Bahadur, Jordskjelvs ola.
En annen fikk sin første natt i katastrofehallen, men det likte han vist godt!
Ingen ting er mer frodig og rikt enn mor med tvillinger. Enda godt hun fikk med seg disse store teppene hjem rett før jordskjelvet.
Takk for dette store teppet som er på vei ut til noen som nå må bo ute og har flere barn.

Fra ventehjemmet for de gravide. Fullt hus og Nirmala underviser og forbereder dem på fødsel og amming. Etter jordskjelvet er det stor pågang, for ingen vil føde hjemme under en presenning.  Her er det så fult både i senger og på gulvet, så vi planlegger å bygge opp et nytt ventehjem til neste år!
Takk for at dere er med å ønske nye verdensborgere til verden i Okhaldhunga med varme og godhet, i en ellers tøff start i livet.

Ps.  Ikke send pakker før i august, Nepal klarer ikke å ta imot og det er vanskelig og organisere når jeg er borte i sommer. Husk, skriv bare 5 kr i verdi, da blir det ikke stoppet i tollen her.

Hilsen Kristin i Okhaldhunga.

***

 Litt linker til nyhetsartikler i media om Kristin og Erik i Okhaldhunga: 



***

Takk til alle dere som strikker tepper som gleder og varmer mange ♥ Dere gjør en fantastisk jobb! Vi minner om sendestopp for teppepakker frem til august og Kristins ønske om størrelse og kvalitet på teppene som står mer om her: http://nepaltepper.blogspot.no/p/hvordan-vi-nsker-teppene.html



2 kommentarer:

  1. Fortsatt sendestopp? Fint om bloggen kan oppdateres litt oftere. Litt mer motiverende for oss som strikker å høre nytt fra Nepal :)

    SvarSlett

legg gjerne igjen en hyggelig melding.

Spørsmål vil bli svar på så snart som mulig
med oppdatering i teksten :)