torsdag 31. mars 2011

fiskerkona

Nå har vi fått mail fra Kristin i Nepal. Her er et utdrag av mailen.

Hei Jorunn!

For noen dager siden kom endelig bilen fra Kathmandu som jeg ventet på. Den hadde med 9 pakker fra dere. Vi har vært tom for tepper en tid så disse pakkene var velkomne! Nå kan vi igjen få dele ut varme tepper til de babyene som fødes her på sykehuset.
Og vi fikk god bruk for teppene med det samme!

Fiskerkona fikk et teppe fra Bergen, det passet jo veldig bra. Hun er av fiskekasten som lever langs elvene og lever av å fiske og av å frakte folk over elven. Det tar to dager å gå til sykehuset så det var fint hun kom tidligere til Mødreventehjemmet. Hun er 18 år, men hennes mann er 24 og har vært gift før. Den første kona som var den nye konas storesøster, døde i den siste fødselen. Placenta kom ikke ut og hun blødde i hjel mens de satt med en nyfødt pike i armene.

Denne gangen sendte svigermoren dem av sted tilsykehuset for at de skulle bo her før fødselen og det var bra for jamen så satt placenta fast og hun måtte ha legehjelp for å få den ut. Det er ikke sikkert det hadde vært så lett om hun hadde født hjemme. Det skjønte hun meget godt og var veldig takknemlig for all hjelp. Hun var veldig redd før fødselen med historien om sin søster friskt i minne. Hun ble overrasket og glad for det flotte teppet hun fikk til sin lille datter som hun kan ta med seg hjem i morgen.
Gud velsigne alle strikkere og deg og datteren din som pakker så fint.
Hilsen Kristin

fredag 25. mars 2011

Tusen tusen takk!!

Nå er alle pakkene pakket opp. Alle som har sendt kontaktinfo har enten fått mail eller brev i posten. Se så mange fantastiske tepper!! Noen pakker var uten kontaktinfo, så dere får takk her; 
Tusen hjertelig takk!!

I pakkehaugen med 26 pakker var det 38 ferdige tepper!! 
Helt fantastisk!!! Nå er de på vei til Nepal for å glede og varme noen der!! 
Til nå i år er det blitt 131 tepper til Nepal
Takk for lapper også, det tar litt lenger tid før de kommer i teppestabel, men de varmer og gleder også :)
*
Det var også noe snacks med i pakkene i form av luer, sokker og ballonger. De blir pakket mellom teppene og kommer godt med. Tusen takk! 
Dere gjør en kjempejobb!! 
Tusen takk!!!
Jeg har nå laget etiketter til innleggene slik at det skal bli lettere å finne info, pasienthistorier ol. Trykk på de etikkenene dere er interessert i i margen og dere vil få opp de innleggene som omhandler de temaene. 

lørdag 19. mars 2011

teppejorunn er tilbake :)

Nå har jeg akkurat hentet "teppeJorunn" på flyplassen og bært opp alle teppepakkene til henne. Hele 26 pakker har kommet mens hun var på tur :) Nå blir det forhåpentligvis ikke lenge til dere får tilbakemeldinger på pakkene deres. Beklager at jeg har ikke har fått sendt dere mail ol. De siste ukene har vært hektiske og småkaotiske, men nå blir det en ordnings på det :)
-Marie :)

mandag 7. mars 2011

småkaotisk

Slik ser stuen min ut for tiden. Haugen med pakker blir bare større og større. Min mor Jorunn som er pakkesentral til vanlig er i Bangladesh. Første uken hun var borte var jeg syk og mannen min var bortreist så ting gikk litt i hytt og pine, og andre uken har vi vært på vinterferie. Jeg har ikke fått oppdatert nepalteppebloggen eller svart på noen av brevene som har kommet i pakkene. Jeg beklager at det har tatt litt tid, men jeg skal se om jeg får svart på spørsmål på bloggen og brev i løpet av uken. Noen av spørsmålene må jeg spørre videre for å få svar, så jeg kan ikke svare på alt med en gang. (Ellers så finner dere det meste av informasjon ved å trykke på bildet til høyre i margen). 
Det er utrolig kjekt å se haugen med pakker vokse. Når jeg får orden på tepper og brev så skal jeg ta stabelbilde med tepper og pakke om og sende dem til Nepal. 
Jorunn har ikke så god nettilgang i Bangladesh, men hun ber meg hilse til dere alle. Om to uker er hun hjemme igjen så da er hun tilgjengelig på mail/nett igjen. 
Ønsker dere alle en god uke :)
Svar på spørsmål:
(kommer etterhvert som jeg får lest gjennom mailen min)